Städa kök

Hjälp med fönsterputs är en ynnest

Putsa fönster är för många något man gör några gånger om året. För en företagare där fönstren är en viktig detalj krävs mer än att utföra fönsterputs ibland.

Kristina stod och rynkade ögonbrynen igen, noterade hennes nyanställda butiksbiträde. Anledningen var att hon dagen innan hade putsat alla fönster ut mot gatan och hade som vanligt hittat en missad fläck. Nu stod hon säkert och debatterade med sig själv om hon skulle gå ut och ta bort fläcken med risk att det blev värre.

En annan möjlighet var att ignorera fläcken, men butiksbiträdet Mia visste att chefen inte skulle sluta irritera sig förrän den var borta. Den var inte stor men anledningen visste hon egentligen var att Kristina hade jobbat för mycket och att den fönsterputs hon gett sin in på under gårdagen hade tagit musten ur henne.

Låt de som kan det bäst göra all fönsterputs

Mia gick in i personalrummet och plockade fram sin handväska. I den hade hon ett visitkort från ett företag som putsade fönster. Skulle hon våga visa Kristina kortet? Hon hade ingen aning om chefen skulle bli glad eller förolämpad. Men till sist bestämde hon sig för att det fick bära eller brista.

Det Mia inte hade förväntat sig var den kram hon fick i samma stund som chefen förstod vad visitkortet handlade om. Med det samma plockade hon fram mobilen och slog numret på kortet. Minuter senare var fönsterputs i Åkersberga beställt till följande måndag. De skulle prova företaget en gång innan de bokade en permanent tid.

13 Jul 2023