Städa kök

Blogg

Rent hus med flyttstädning

9 mar 2021

Att flytta betyder att ha ett fullt schema under en längre period. Att det är mycket att tänka på vid en flytt är en grov underdrift. På själva flyttdagen finns noll minuter lediga. Vem städar?

Ärligt talat är städning det sista man vill tänka på när man är mitt inne i en bostadsflytt. Dina tillhörigheter är nedpackade i lådor och i ungefär 300 papperskassar. Dina möbler är nedburna och inställda i en lastbil och du har ingen aning om hur du ska kunna hinna äta lunch. Vem vill i det läget dra fram dammsugare, rengöringsmedel, trasor, fönstertvätt, skrapor, hinkar, ugnsrengöring och alla fräscha tillbehör för rengöring av toaletter och ventiler? Inte en själ. Samtidigt är det ett jobb som måste göras. Du skulle själv inte vilja landa i din nya bostad och upptäcka att någon bara struntat i att städa och lämnat allt.

Lämna jobbet till proffsen

Lösningen på denna trista situationen är given. Du stänger dörren och lämnar nyckeln till någon som du dimmigt inser är en förklädd ängel. Personalen från städfirman har anlänt. Du har just rymt från dagens mest ångestfyllda stund och hoppar i bilen och sätter kurs mot din nya bostad. En flyttstädning är ju mycket mer än den pliktskyldiga svängen med dammsugaren på fredagseftermiddagen. Bostaden kommer att inspekteras av en hyresvärd eller mäklare samt de som ska flytta in. Har du slarvat får du betala dyrt och dessutom skämmas. När du lämnar flyttstädningen till en firma vet du att jobbet blir gjort, och på ett professionellt och bra sätt. Läs mer på denna hemsida: städfirmaigöteborg.se

Trött på att städa hemma?

24 nov 2020

Städning är tidskrävande och något man helst slipper. Håller du med om det så kan det vara dags för dig att anlita hemstäd. Med professionell städhjälp kan du njuta av din lediga tid istället.

Städning är något som måste göras, men ack så tråkigt det är och tar ofta lång tid, speciellt om man bor i ett stort hus med många ytor. Är man en stor familj så är det också en faktor som gör att städningen är tidskrävande. Så hur ska du slippa denna tråkiga uppgift? Jo, anlita hemstädning som kommer regelbundet och håller ditt hem rent och fräscht.

Tänk dig vad skönt att ha en proffsig städfirma som sköter städningen varje vecka istället för att du ska kämpa med den. Du kanske istället vill umgås mer med din familj eller så kan du får mer tid för dig själv. Du kanske vill ha tid till att gå till gymmet eller bara kunna slappna av efter jobbet med ett bad.

Hur går det till?

När du anlitar hemstädning kan det se ut på olika sätt och det beror helt på vilket upplägg du trivs bäst med. Ni kommer tillsammans gå igenom ett schema vad som ingår i städservicen och vilken tidpunkt som passar bäst. Många tycker det är skönt att ha ett städat och fint hem inför helgen. Det är vanligast att man bokar in en städning en gång i veckan, men det kan också vara varannan vecka eller en storstädning en gång i månaden.

Njut av ett välstädat hem

29 sep 2020

Att njuta av livet och mysa i sin välstädade lägenhet ger en härlig känsla av lyx. Att låta någon annan städa är en välbehövlig avlastning och en välinvesterad slant för din livskvalitet.

Vi ställer ofta stora krav på oss själva, inte minst när vi ska bjuda hem gäster. Det är inte alla som orkar städa själv, men de vill ändå ha ett socialt liv. Även för ens egen del är det skönt när det är dammfritt och fräscht hemma. Anlita en städfirma för din hemstädning i Stockholm, så gör de rent på nolltid.

En städtjänst för alla

Man måste inte nödvändigtvis ha något särskilt skäl för att beställa en städning. Kanske är man sjuk eller utarbetad. Kanske har man småbarn eller gamla föräldrar att hjälpa. Men man kan också bara vilja unna sig att ha det trevligt och välstädat runt om sig medan man gör något som man själv vill. Det är en god idé att anlita proffs. De putsar fönster och gör rent i ugnen, allt med samma iver och energi.

Även om det finns många som älskar att städa, liksom att till exempel baka, är det många som helst inte vill göra det. Då anlitar de, oavsett anledning, ett seriöst företag för sin hemstädning i Stockholm och vet att de blir nöjda med resultatet. Givetvis klarar de flesta både att städa sitt hus och att baka, för att ta ett exempel, men det kan vara skönt att slippa. En städtjänst är till för vem som vill köpa den, precis som vilket hantverksjobb som helst.

Snabbt och lätt enligt schema

För exempelvis en änkeman som är ovan vid att städa, är det härligt att kunna gå och äta lunch med kompisarna och sedan komma hem till ett välstädat hem. Han har bara lämnat nyckeln, så personalen från städfirman kan gå in själva. Har man bara en aldrig så liten krämpa, kan det ta emot lite att krypa ner på golvet eller kliva upp på stolar. Man kanske bara har lite ont någonstans, men man vill inte belasta någon släkting eller be om hjälp med vissa saker. Med lite hjälp av en städfirma klarar man sig själv.

Man bestämmer i förväg vad som ska ingå i städningen, så själva jobbet, utfört av verkliga städproffs, går snabbt och lätt. De följer helt enkelt ett städschema, och vill du göra avvikelser och få något annat städat också, så beställer du bara det.

Städning i Nacka - få tid med annat

28 mar 2020

Räcker tiden inte riktigt till, eller vill du helt enkelt slippa att städa själv? Då är det en utmärkt ide att anställa en städfirma för att utföra professionell städning i Nacka åt dig.

Vår tid är så värdefull och det finns alldeles för lite med tid varje dag. Världen idag är stressful och det finns mycket som vi måste hinna med. Hämta barnen, handla mat, laga mat, jobba och allt annat däremellan. Tiden räcker helt enkelt inte till. Så det sista du vill göra efter en lång dag på kontoret är att behöva städa när du kommer hem. Tänk att istället komma hem till ett hus som luktar gott, och där du bara kan slappna av. Detta är en verklighet om du anställer en städfirma för att utföra städning i Nacka. För dig som är en privatperson så gäller också RUT-avdraget för att anställa en städfirma. RUT står för Rengöring, Underhållning och Tvätt och är ett avdrag för att göra det enklare för privatperson att anställa hjälp i hemmet. Avdraget gäller upp till 50 000 kronor per år och gäller per person i hushållet.

Vad kan en städfirma hjälpa till med?

En städfirma kan hjälpa till med en rad olika tjänster, inte enbart hemstädning. En städfirma kan också hjälpa till med storstädning, kontorsstädning, flyttstädning, fönsterputsning och mycket mer. En professionell städfirma kan även anpassa sina tjänster efter dina unika behov och du kan skräddarsy din städning. Det är helt enkelt bara att kontakta en firma och förklara dina behov. Vid återkommande städning erbjuder många firmor ett fast pris, och du kan dessutom be om att få samma städare varje vecka. Innan du anställer en firma kolla tidigare recensioner, och se även till att de erbjuder en garanti på städningen.

Vad är fördelarna med att anställa en städfirma?

Att anställa en städfirma kanske inte känns som en investering - men det är det verkligen. Inte enbart slipper du själv att utföra städningen, men det blir även utfört på ett professionellt sätt. Detta eftersom de har den rätta utbildningen och erfarenheten av att städa. Att ha det städat omkring dig är viktigt och får dig att må bättre. När du städar själv är det lätt att det enbart blir städat snabbt istället för på djupet. En städfirma ser till att det blir städat ordentligt. En annan stor fördel är att professionella städfirmor alltid har miljövänliga städmaterial. Vi förslår denna sajten: https://www.städningnacka.com 

Letar du hemstädning i Malmö?

25 feb 2020

Har du också insett fördelarna med att kunna lägga ut din hemstädning i Malmö på en städfirma som kommer och utför en veckovis hemstädning? Det är du inte på något sätt ensam om, visste du att vi gjorde skattavdrag för en miljard under 2016, och att hemstädningen var den tjänst som de flesta gjorde skatteavdrag för? Så populärt är det att anlita en städfirma för hemstädninen.

Visste du att man till och med kan abonnera på hemstädning? Det innebär att en städfirma kommer regelbundet hem till en och städar efter ett givet schema, och till ett givet pris. Då betalar man deras faktura, samtidigt som man betalar för sin bil, el, bredband, mobilabonnemang och mycket annat. Det är smidigt och på så sätt får man det gjort. Tänk dig att komma hem en fredag, och välkomnas av ett helt städat hem.

Den lyxen kan man unna sig

Som hårt arbetande person, kan man unna sig den lyxen att kunna komma hem till ett rent och städat hem. Det innebär att man inte behöver städa alla veckor. Är det så att något särskitl festligt ska hända, då kanske man vill städa lite extra och göra extra fint i sitt hem. Men har man då ett i övrigt städat hem, då blir den där extra städningen inte så omfattande eller stor. Då blir det bara lite extra att städa och göra i ordning inför det extra festliga tillfället. Det är kanske då som man vill tvätta sina fönster, dörrar, dörrhandtag och liknande. Det är då som man vill få bort de där envisa fläckarna som kanske finns på tapeten.

Välj en mycket bra städfirma

Hur hittar man en bra städfirma, eller kanske den bästa tänkbara städfirman? Är det i Malmö som du behvöer få tag i duktiga städare i Malmö, kan man börja med att googla "hemstädning Malmö" för att få en första överblick av vilka firmor som tar på sig att städa, som det finns. Sedan kan man ta kontakt och fråga dem alla om offerter och referenser. Sedan kontrollerar man referenserna och frågar deras tidigare kunder hur städfirman fungerar. När man sedan har ringt mellan 3-5 sådana firmors referenser får man en god inblick i hur de fungerar. Sedan väljer man helt enkelt den som har bäst referenser. Även om de tar ett högre pris, bör man välja dem. Det innebär troligtvis att du får mycket för pengarna. Och de som tar ett mycket lågt pris, lär inte städa särskilt bra för det låga priset – och då kan man i så fall lika gärna städa själv.

Behöver du hjälp med flyttstädning?

5 feb 2020

Ska du flytta i Jönköping och behöver få tag i en städfirma som kan utföra den viktiga flyttstädningen? Då är det ju viktigt att du får tag i en städfirma som både kan och vet hur en flyttstädning ska se ut när den är klar, och som är en juste och bra städfirma, eller hur? Vad som ryms inom begreppet "juste" kan ju variera men det är ju viktigt med en firma som betalar alla sina skatter och arbetsgivaravgifter.

Att en städfirma verkligen städar så att flyttstädningen blir godkänd, är väl ändå det minsta man kan begära, om man anlitar en firma till det jobbet. Tyvärr händer det ju då och då att den ändå inte blir godkänd, då en sådan har mycket stora krav på sig – det ska ju helst vara rent från golv till tak innan en flyttstädning blir godkänd.

När du behöver flyttstädning med höga krav

De allra flesta hyresvärdar brukar ha mycket höga krav på sin flyttstädning. Det ska vara helt felfria och rentvättade fönster, det får inte finnas fläckar kvar på tapeter eller golv. Hela köket med alla köksskåp och köksluckor ska vara rent, liksom badrum och badkar, toastol och handfat. Ska man då anltia en städfirma som ska ta hand om det, vill man ju veta att de klarar av att städa så att hyresvärden eller nästa bostadsägare blir nöjda. Då vill man ju helst anlita en städfirma som ger garantier på sin flyttstädning. Då har man sett till så att man inte behöver städa efter att städfirman har varit där och "städat". Sedan kan det vara bäst att anltia en städfirma som enbart använder sig av miljövänliga rengöringsmedel och som är medveten om hur man bör städa på ett hållbart och miljövänligt sätt.

Googla "flyttstädning Jönköping"

Det går ju bra att fråga vänner, bekanta och släkten om de känner till någon städfirma som kan ge garantier på sin flyttstädning, men om de inte känner till någon sådan, kan man vara tvungen att googla "flyttstädning Jönköping", till exempel om det är just i Jönköping som man behöver flyttstädningen. Sedan är det bara att ta kontakt med några av de städfirmor som Googles sökmotorer föreslår och som har angett att de arbetar med flyttstädningar. Det är ju viktigt att de städar till man som kund blir nöjd med deras flyttstädning, att de kommer när de har lovat det och att de har F-skattsedel, vilket innebär att de betalar själv sina skatter och arbetsgivaravgifter.

Behöver du fönsterputs i Falun?

20 dec 2019

Behöver du få tag i en städfirma som erbjuder fönsterputs i Falun? Det är lite av en vardsglyx att få sina fönster tvättade. Plötsligt kommer det in solsken i hela hemmet med rena fönster. Man slipper gissa om det regnar eller inte ute när man har rena fönster. Ljuset letar sig in i bostaden på annat sätt än innan. Trivseln ökar och välbehaget. Särskilt inför julfirande är det roligt om man kan hänga upp julgardinerna vid rena fönster.

Med Rut-avdraget blir fönsterputsen förmånlig. Man kan dra av upp till 50.000 kronor per år och per person för fönsterputs, vilket sänker priset ordentligt. Inomhusmiljön blir så mycket bättre med rena fönster. Det som samlas på fönster är smuts från bilar och deras avgaser. Det är även andra utsläpp från industrier och allt som vinden och regnet för med sig från andra delar av Sverige.

Hitta trevliga fönsterputsare i Falun

Det finns trevliga fönsterputsare i Falun, det gäller bara att hitta dem. Varför inte googla "fönsterputs Falun" så att man ser vilka städbolag som erbjuder fönsterputs. Det finns en del städbolag som erbjuder sina städtjänster i Dalarna och Falun. Särskilt butiker och affärer som har stora skyltfönster behöver fönsterputsare som ser till att affärernas fönster är rena. Det är ju ingen idé att ha stora skyltfönster om kunderna inte ser vad varorna föreställer. Tvärtom. Ingen kund har lust att gå in i en affär som verkar ha smutsiga fönster och skräpiga displayer. Ser man damm blir man ju inte riktigt sugen på att köpa sådana varor. Det tyder på att man som butik inte har koll på de egna varorna.

En proffsig fönstertvättare tvättar snabbt

Det behöver inte ta lång tid för en van fönstertvättare att arbeta med att få fönster rena. Oftast arbetar de otroligt snabbt. Så har du många fönster, behöver det inte ta lång tid innan de är helt rena. Har din affär fönster på höga höjder? En van fönstertvättare ser till att de blir rena på kort tid. Det är inte alla städbolag som vill ge sig på flera våningar upp i höjden för att putsa fönster, men de finns som inte viker sig för att tvätta fönster. Det finns de som tycker att rena fönster är en ren glädje och vill gärna bidra till att alla ens fönster blir rena, även de som råkar befinna sig högt uppe på flera våningar upp. Det gäller att hitta det städbolaget! Lycka till!

Ska du städa stora ytor?

15 dec 2019

Så fort som man behöver städa stor ytor bör man använda sig av de slags maskiner som finns till förfogande för just rengöring av stora ytor. Här finns både sopmaskiner, skurmaskiner och mattvättar som man tar till mattan, istället för att ta mattan till tvätten. De är lätta att hantera och är mer eller mindre självgående. De rengör samtidigt som de fungerar som dammsugare och avlägsnar allt slags damm och skärp från golvet. På så vis effektiviserar man rengöringen och kan städa mer och större ytor.

Som tur är har maskinerna tagit över stora delar av sådant arbete som, om de gjordes för hand, och som annars skulle slita ut våra kroppar. Man tänker till exempel på pyramiderna och andra stora byggnader, som en gång byggdes av slavar utan någon maskin. Möjligen hade man några slags lyftanordningar som hjälpte till mot gravitationens krafter. Idag har vi maskiner för allt sådant.

Stora städmaskiner för stora ytor

När man ska städa stora lokaler som lagerhallar, långa korridorer som på sjukhus, eller stora ytor på fabriker, då kan man inte springa omkrng med en skurborste med skaft, för hand. Då måste man se till så att rengöringen blir så effektiv som möjligt när det handlar om stora ytor. Det är då man tar till stora skur- och sopmaskiner. De fungerar med el, och har stora borstar som borstar golvet i stora cirklar, samtidigt som den ger ifrån sig vatten och rengöringsmedel. När skurmaskinen har gjort sitt för att golvet ska bli så rent som möjligt, suger den i dig allt vatten och rengöringsmedel. Kvar lämnar den efter sig ett skinande rent golv. På samma sätt fungerar en sopmaskin, som inte har vatten eller rengöring, utan som bara dammsuger upp skräp och damm. Den har också stora borstar som ser till att allt sådant som ligger på golvet kommer in i dammsugaren och tas upp av sopmaskinen.

Vill man kan man även bona golv

Skulle man vilja bona golvet samtidigt som man skurar det, kan man även det. Många golv behöver bonas för att det ska hålla för en längre tid, och att då bona golvet för hand om det handlar om stora ytor bör och kan inte göras för hand. Då måste man välja en maskin som kan göra det. De flesta stora städmaskiner, som en sopmaskin eller en skurmaskin, kan man hyra om man inte vill köpa en sådan. De är ganska dyra och kostsamma. Här kan man läsa mer ifall man vill hyra en sop- eller skurmaskin: sorma.se.

Söker du flyttstäd i Eskilstuna?

10 dec 2019

Ska du flytta i Eskilstuna? Då kanske du har behov av en flyttstäd i Eskilstuna? Ska man komma ur sin gamla bostad och kunna flytta in i en ny, är man som alltid tvungen att flyttstäda och det ska ju inte bara vara lite städat som man gör under veckorna, utan man måste ju verkligen S-T-Ä-D-A, vilket inte alls är särskilt kul eller enkelt.

En lösning på det dilemmat är att anltia en städfirma som kan komma och göra den där jättenoggranna flyttstädningen som man är tvungen att göra. Men är inte det jättedyrt? Du vet väl om att med Rut-avdraget så kan du till och med halvera summan som du betalar? Det beror på hur många sådana Rut-avdrag som du har gjort innan des under året.

Hitta städfirma för flyttstäd i Eskilstuna

För att hitta en städfirma som erbjuder flyttstädningar i Eskilstuna, så kan man googla "flyttstädning Eskilstuna" så att man får fatt i en sådan städfirma som erbjuder en sådan. När man sedan ska ta kontakt kan man då fråga om vilka priser de tar, och referenser, och sedan kontrollera referenserna. Här är det ju viktigt att städfirman kan erbjuda garantier på att det verkligen blir så rent som en hyresvärd eller bostadsägare som ska flytta in i bostaden efter dig, tycker att städningen verkligen duger. Skulle något vara till missbelåtenhet, då är det viktgit att städfirman åtgärdar det tills vederbörande blir nöjd.

Du bestämmer vad du städar

Dessutom kan du bestämma hur mycket som ska städas. Tycker du att det är kul att tvätta fönster själv, så kan du det. Eller tvärtom, om du vill städa allt utom fönster, så kan du det. Det är du som bestämmer själv vilken del som du vill få hjälp med. Sedan kan en städfirma städa resten. Eller så kanske man tycker att det är knepigt att städa kyl och frys, vitvaror och liknande. Då kan en städfirma städa det som du beställer. Eller så kanske man inte vill städa garaget, förrådet eller balkongen. Då kan en flexibel städfirma ställa upp och utföra det åt en. En del städfirmor erbjuder även flytthjälp, så att man själv kan avgöra vilken del i hela flytten som man vill ha hjälp med. Antingen vill man ha hjälp med precis allt, och man bara kör till den nya bostaden och allt är uppackat när man kommer dit. Eller så gör de bara en del av flytten åt dig.

Ska man ha sopmaskin eller dammsugare för proffs?

5 dec 2019

Om man arbetar som proffs med städning av både företagslokaler, till exempel, eller om man arbetar med hemstädning, så behöver man rikigt bra städverktyg för proffs. Så vad är bäst egentligen? Duger det att komma dragande med en enkel dammsugare när man ska dammsuga på ett kontor som både har matta och vanligt plastgolv? Eller bör man ha en riktig sopmaskin för kontoret? Här reder vi ut vad som är viktigast.

Om man tar det som en tumregel att slitaget på golvet är det viktigaste; ju mer och större slitage, så behöver man en sopmaskin som motsvarar slitaget på golvet. Ju större slitage, som till exempel på ett golv som finns i en hotellfoajé, ett bibliotek, en affär eller på ett sjukhus där det är oerhört många som går på, så krävs det att man har en effektiv sopmaskin. Det finns större och mindre sopmaskiner som både suger upp allt damm och smuts och som samtidigt rengöra golvet med rengöringsmedel och vatten.

Don efter slitage

Proffs behöver sopmaskin

Dammsuger du ett golv hemma hos någon, där endast famljen går på golvet, så behöver du endast en dammsugare. Visserligen är det ju bäst att använda en effektiv dammsugare, eftersom  det är viktigt att få upp allt damm, vid en vanlig hemstädning. Vill du vara riktigt säker på att få upp allt damm som kan finnas på golvet hemma hos någon, så kan du använda en vanlig golvmopp. De är mest effektiva på att få upp och bort allt damm. Men ska du städa i ett trapphus, duger det inte med en dammsugare för att få bort allt smuts. Till det behöver du en riktig sopmaskin, som både sopar upp all grus och sand, men som samtidigt moppar golvet med rengöringsmedel och vatten.

Sopa utomhus

Skulle du händelsevis behöva rengöra utomhus, kan du behöva en större sopmaskin. Här behöver man gå efter yta; ju större yta som du behöver rengöra, desto större sopmaskin kommer du att behöva. Säg att du ska rengöra en gata, så behöver du en riktig sopbil, men om du endast ska rengöra en innergård, behöver du ingen sopbil, utan en vanlig sopmaskin som suger in allt som är smutsigt på ytor där barn ska leka eller människor gå på. Det finns ju ytor som till exempel mitt på gågator som behöver rengöras. Då kan man inte köra med sopbilar, utan kanske bara kan köra en lagom stor sopmaskin. De finns både att köpa eller hyra för företag.

Så här frostar du av frysen snabbt

5 okt 2019

Med våra enkla tips så frigör du mer plats och får bättre effekt – så här frostar du av frysen snabbt. Måste man verkligen frosta av dagens moderna frysar? Ja, det måste man – men kanske inte med samma regelbundenhet som tidigare krävdes. Någon gång per år brukar räcka. 

Frosta av frysen eller anlita flyttstädning i Uppsala

Om man väljer att inte frosta av frysen överhuvudtaget så kan priset man får betala bli ganska högt. Dels så kommer isen som bildas att ge dig avsevärt mycket mindre utrymme, dels så kommer dina varor och de livsmedel du placerar in i frysen att förstöras. Detta i form av att isen bildar äckliga hinnor på maten som ger en unken smak.

Som ett tredje skäl till varför du ska frosta av frysen kan vi nämna effekt och livslängd. En avfrostad frys drar mindre ström, den ger en bättre effekt och den håller betydligt längre också.

En fråga som gör att många drar sig från att frosta av frysen gäller tiden. Man anser helt enkelt att man inte har tid att lägga en halv dag på att se hur isen smälter och rinner ned i kärl på golvet. Det behöver man heller inte göra. Med våra metoder kan man göra processen snabbare och få en bättre, mer hygienisk frys på nolltid. Hur? Häng med!

Så här gör du

Vi tänkte visa fem enkla steg på hur du kan frosta av frysen snabbt och förhoppningsvis kommer dessa tips att skapa större regelbundenhet från din sida. Även moderna frysar behöver omsorg och följer du dessa råd exempelvis en gång på vintern och en gång på våren så kommer du att få en frys som håller längre och mat som smakar bättre.

  • Plocka ur frysen. Vintertid är att föredra då du kan använda dig av naturens egna frysbox under tiden. Det vill säga: är det minusgrader ute så kan du lägga maten på balkongen eller på verandan under tiden frysen frostas av. Om inte - ja, då kan du vira in allt i tidningspapper och stoppa det i vanliga frysboxar. Gör du det så bör du - naturligtvis - se till att klabbarna är iskalla. Passa på att slänga allt som ser ofräscht ut och sådant du vet med dig att ni aldrig kommer att äta upp.
  • Stäng av frysen. Då du stängt av frysen så är det viktigt att du skyddar golvet från eventuellt vatten som kan rinna ut. Lägg handdukar längs kanterna på frysen och lägg även ett badlakan under det kärl - lämpligen en ugnsform - som ska samla vattnet som rinner.
  • Frosta snabbt! Att vänta på att en frys avfrostas är lite som att vänta på att färg ska torka. Hopplöst tråkigt, alltså. Du kan snabba på processen genom att fylla några kastruller med vatten och koka upp vätskan på plattan. Ställ sedan in dessa i frysen och byt mot nytt, kokande vatten så snart det svalnat. Vissa säger att hårtorkar och hårfönar är ypperligt att använda. Vi skulle emellertid starkt avråda från detta då du lätt kan få en stöt och då utrustningen dessutom kan gå sönder. Det är inte heller att anse som speciellt miljövänligt. Försök heller inte att hacka loss isen. Skaderisken är stor - både på dig själv och på frysen.
  • Rengör. Nu är det bara att börja rengöra inuti frysen. var noga längs lister och kanter och plocka med fördel ut hyllplanen för att diska dessa för hand.
  • Slå på strömmen igen. Då du torkar av frysen så kan du slå på strömmen igen och när önskad temperatur har uppnåtts så ställer du in allt livsmedel och alla matvaror igen.

Ska du flytta? Läs mer här om du vill få en flyttstädning i Uppsala.

När du vill få storstädning av städbolag

1 okt 2019

Behöver du storstädning av ditt hem eller på arbetsplatsen i ditt företag? För en riktig storstädning krävs det oftast att man anlitar ett städbolag som kan rengöra allt från grunden. Det är ju det som är meningen med en storstädning; att allt blir rent och inget blir glömt. Vad som bör ingå i en storstädning berättar vi om här.

I en storstädning bör man städa golv. Då menas mer än dammsugning. Då bör även golvvård ingå, såsom golvpolish, till exempel. Är det ett trägolv kan man köpa golvpolish i vanlig handel. Fönster bör putsas. Finns det fläckar bör man ta bort dem. Sker storstädningen i hemmet, bör kök och badrum städas och rengöras särskilt noggrant. 

Få storstädning av Rentutav

Rengöring i köket

Då bör man rengöra vitvaror extra noga. Både inuti, ovanpå och utanpå. Ska man rengöra en diskmaskin, bör man först ta ur kasetterna där man ställer tallrikar och rengöra underlaget i diskmaskinen. Filter bör rengöras. Saltet i förvaring för detta bör fyllas på. Allt vatten i diskmaskinen bör tömmas och bestickstället bör diskas. Till sist bör man torka rent kring alla kanter. Diskbänk och arbetsbänk bör torkas rena. På samma sätt bör man torka kökskåp och köksluckor noggrant med en ren trasa och rengöringsmedel. Till sist bör man rengöra element och golv med golvlister. Till sist bör man torka köksdörren riktigt ren från alla fläckar.

Rengöring av badrum

I badrum bör man rengöra handfat, toalettstol och toalettring riktigt noggrant. Där får inte finnas några fläckar kvar när rengöringen är gjord. Alla blandare och kranar bör rengöras ordentligt innan man är klar. Det får inte finnas några kalkavlagringar kvar på eller kring kranarna. Alla väggar bör torkas rena, liksom golv. Även spegel och övrig inredning bör torkas helt rena så de skiner. Finns det en golvbrunn bör den rengöras noggrant.

Rengöring på kontor

Är det en arbetsplats eller kontor som ska storstädas bör alla arbetsredskap rengöras. På kontor bör alla skrivbord torkas rena från fläckar. Datorerna ska inte rengöras med vatten. Då bör man använda rengöringsmedel som är avsedda för dessa. Sedan bör man använda en mikrotrasa till dem. Alla papperskorgar bör tömmas. Fönster ska putsas och alla fönsterbrädor ska torkas rena. Element ska rengöras. Golvlister ska torkas rena och golven ska rengöras. Det ska inte finnas fläckar kvar när golvet är rengjort. Finns det hyllor och byråer, hurtsar eller liknande ska de alla torkas rena. Alla papperskorgar ska ha nya avfallspåsar. Pentryn och kök ska rengöras som tidigare beskrivet.

När du inte orkar städa längre

30 aug 2019

Det kommer en dag i allas våra liv när kroppen säger ifrån. Lederna känns stelare, benen och armarna känns tyngre och vi blir darrigare på handen. Sjukdomar kan skynda på förloppet, men även den som håller sig i trim med daglig motion och en sund kosthållning blir till slut för svag för att orka med vardagsbestyren. Det är därför vi har ett system med behovsprövad hemtjänst i Sverige.

Många har hemtjänst i Stockholm

Hemtjänsten är en del av den svenska välfärden. Enligt lagen har alla rätt att få hjälp med den vård och omsorg man är i behov av. Hemtjänsten kan hjälpa till med allt från disk och matlagning till matning och hjälp med att sköta den personliga hygienen. I Stockholm har ungefär 20 000 personer hjälp med hemtjänst i sina ordinarie boenden, vilket är mer än dubbelt så många som bor på äldreboende.

När du känner att det börjar bli för tungt att ta fram dammsugaren, eller att diska och laga mat, kan du ansöka om hemtjänst hos kommunen. Det är alltid kommunen som behandlar ansökningar om hjälp enligt hemtjänstlagen, men de som utför hjälpen kan vara både kommunala och privata utförare, stiftelser eller organisationer.

Ansöka om hemtjänst i Stockholm

Om du vill ansöka om äldreomsorg i Stockholm kan du använda dig av Stockholms Kommuns tjänst Äldre direkt, som hjälper dig att komma i kontakt med en biståndshandläggare. Du kan även ansöka direkt på Stockholms Kommuns sida aldreomsorg.stockholm. I din ansökan beskriver du dina behov, och du kan ansöka om hjälp med precis vad du vill. Sedan är det upp till biståndsbedömaren att utreda vad du har rätt till enligt lag.

När biståndshandläggaren har beslutat i ditt ärende får du det hemskickat till dig tillsammans med en förklaring till hur du kan överklaga beslutet. Om du blir beviljad hemtjänst har du själv rätt att välja utförare. Om du inte vill välja har kommunen ett ickevalsalternativ som du då blir tilldelad. Denna kan vara både den kommunala utföraren eller en privat aktör.

Mer frihet på ålderns höst

Att få hjälp av hemtjänsten med städning, matlagning och andra hushållsbestyr gör att man kan bo kvar i sin bostad längre. En bra hemtjänst hjälper bara till med det du själv inte orkar med längre och stödjer och uppmuntrar till att du ska klara så mycket som möjligt själv. Detta för att du ska kunna behålla dina motoriska och kognitiva förmågor längre och i så stor utsträckning som möjligt leva ett oberoende liv. Hemtjänstpersonalen kan också följa med på sociala aktiviteter, promenader och annat som hör vardagen till.

Läs mer om hemtjänst på sidan https://www.hemtjänststockholm.nu

 

Att rengöra köksfläkt

21 aug 2019

 

Att rengöra en köksfläkt kan vara ganska så svårt. Många är det som hoppar över den delen av en köksrengöring då det är lätt att man tycker att det är för krångligt. Men om man följer vårt tips om hur man lättast rengör en köksfläkt så går arbetet som en dans. Så här kan du göra:

Rengöra köksfläkt i diskhon

Om du känner till hur man enklast plockar isär en köksfläkt, går det snabbt att rengöra de olika delarna. Beroende på hur din köksfläkt är tillverkad, kan man enkelt ta isär delarna på den. De vanligaste och enklaste köksfläktarna har ett filter som sitter mellan två plastdelar som bildar en ram kring själva filtret. Då tar man isär de båda plastdelarna som bildar ramen kring filtret. Sedan lägger man filtret och plastdelarna i vatten i diskhon. Sedan häller man i rengöringsmedel och låter delarna ligga i rengöringsmedlet tills de har blivit rena. Vill man använda något annat och starkare medel än diskmedel och rengöra särskilt filtret som kan vara fullt av fett, kan man förslagsvis rengöra filtret i en kastrull. Först häller man i vatten i kastrullen. Sedan häller man på med bikarbonat (bakpulver) och ättika. Låt koka upp. Lägg sedan filtret i kastrullen och låt koka. Sedan är det bara att låta filtret torka på ett diskställ. De andra delarna i köksfläkten kan man diska på sedvanligt sätt.

köksfläkt

Rengöra köksfläkt i diskmaskin

Vill man kan man även, rengöra delarna i en diskmaskin. Ta isär alla delarna i köksfläkten. Lägg sedan alla delarna i diskmaskinen. Lägg i diskmaskinspulver eller en tablett och låt diskmaskinen gå på några minuter. Sedan är det bara att lägga tillbaka delarna i köksfläkten och installera filtret.

När du vill rengöra mer än en köksfläkt och behöver få till en storstädning i Stockholm kan du läsa mer här

Så ska en flyttstädning se ut

31 jul 2019

När det är dags att flytta finns det så många praktiska saker som man måste ta hand om. Det är själva bostaden som måste ordnas, så att man vet vart man ska flytta. Man måste skaffa nytt arbete, eller komma in på de studier som man önskar. Man måste packa alla sina saker, och tömmar hela den gamla bostaden innan flyttlasset kan gå iväg. Sedan måste man flyttstäda så att hyresvärd eller nästa bostadsägare blir nöjd med flyttstädningen. Det gäller att se till så att hela bostaden är helt fläckfri och ren. Det är inte det lättaste och kraven är höga på flyttstädningen.

Så bör en flyttstädning se ut

1. I köket bör alla vitvaror städas ur. Frysen måste frostas av och sedan rengöras inuti, dörren rengöras, och även ovanpå, om man har en friliggande frys. I kylskåpet tar man ut alla lösa delar och diskar dem. Sedan torkar man rent i hela kylskåpet. Här tar man även kylskåpsdörren och torkar rent, plus ovanpå kylen om den också är friliggande. Diskmaskin ska tömmas på vatten och rengöras inuti. Spisen och framför allt ugnen ska rengöras noggrant. Även mikron måste rengöras inuti, utanpå och ovan mikron. Glömt inte att torka rent under den.

2. I badrummet ska handfat, toastol och badkar rengöras lika noggrant som i köket. Ta loss toaringen på toastolen och rengör toaringen ordentligt. Torka rent sedan hela toastolen. Häll i rengöringsmedel i toastolen. Låt verka. Torka rent på handfat, badkar och badrumsskåp. Glöm inte att rengöa ovanpå badrumsskåpet. Rengör sedan allt kakel och klinker och i fogarna. Rengör även eventuell tvättmaskin, tumlare och torkskåp. I tvättmedelsfacket måste man få bort allt tvättmedel.

3. I alla rum måste man rengöra fönster, fönsterbrädor, fönsterlister och fönsterkarmar. Det ska glänsa om fönstren innan du är klar med dem. Sedan bör du hänga av elementen och rengöra dem bakom element, ovanpå och på utsidan. Alla vägguttag måste rengöras, liksom strömbrytare. Alla golvlister, dörrkarmar och eventuellt andra lister måste torkas helt rena.

Till sist tar man golven och städar rent genom att dammsuga och moppa golven. Finns det särskilda fläckar på golv eller väggar måste man rengöra dem ordentligt. Fläckar på tapet regörs lättast med diskmedel. Oljefläckar tas bort med aceton. Fettfläckar tas även bort med diskmedel. Lim tas bort med en skrapa, på golv, inte på tapeten.

Tycker du att det låter för svårt att flyttstäda själv? Anlita då en städfirma för flyttstädning i Uppsala: https://www.flyttstädninguppsala.biz.

← Äldre inlägg