Städa kök

Är du i behov av hemstädning i Uppsala?

Det finns mindre tid idag än vad det fanns förr. Detta är naturligtvis en sanning med viss modifikation; dygnet har nu som då, fortfarande 24 timmar – men den stora frågan är vad vi fyller dessa med. Förr var det inte ovanligt att en av de vuxna i en familj jobbade halvtid medan den andre arbetade heltid; detta gjorde att skötsel av hemmet blev lite enklare att planera och sköta.  

Idag så brukar båda föräldrarna i en småbarnsfamilj arbeta heltid och det gör att skötseln –städning, handling, tvättning, matlagning och annat – blir lite svårare att ta hand om. Dessutom så tar många med sig sina arbeten hem också och i kombination med ökade behov av träning och rörelse samt de sociala behov som finns – träffa vänner, umgås med familj och annat – så räcker tiden inte till.

 

Stressigt skynda hem

I större städer som exempelvis Stockholm, Malmö, Göteborg och Uppsala så finns dessutom trafikläget som ytterligare en tidsslukare; man kan där fastna i pendlingsfällan och tappa viktiga timmar enbart på att försöka ta sig mellan hem och arbete. Det är också där behovet av professionell hemstädning visat sig vara som allra störst och det är också där man har störst urval av aktiva städföretag att välja bland.  

Ser man till urvalet som exempelvis hemstädning i Uppsala så kan man som familj välja bland extremt många städföretag och det har både för- och nackdelar. Fördelen ligger i att man kan pressa priserna nedår. genom att ta in flera offerter för sin hemstädning så kan man jämföra priser och man kan förhandla om dessa på ett helt annat sätt än vad som är möjligt i en mindre stad. Den stora nackdelen dock – den ligger i vilken kvalitet man får; något som tyvärr ofta också hör ihop med priset man betalar.  

Välj rätt städföretag för hemstädning i Uppsala

Det finns en uppenbar risk i att välja den billigaste städfirman man hittar. Som med allt annat så får man i många fall vad man betalar för. då det kommer till just hemstädning så är den stora risken inte att man hittar lite dammtussar under soffan eller att det finns några fläckar på köksbänken.  

Den uppenbara risken ligger i sakens natur: en hemstädning sker i ditt eget hem och det är där du förvarar dina värdesaker. Fel företag och fel städare kan alltså komma att stjäla saker. Och; det kommer inte att ske då städningen utförs – det sker snarare under tider då det är omöjligt att binda någon till det inträffade.  

Vi ska direkt säga att det handlar om minimala risker – men att stölder skett i samband med hemstädning är ingen hemlighet och det är skäl nog till att vara uppmärksam kring vilken partner man väljer. Det finns några frågor som man kan ställa sig för att hitta en pålitlig firma i exempelvis Uppsala och vi tänkte titta på några av dessa här:

  • Personalomsättning och rutiner . Ett företag som har låg personalomsättning gör någonting rätt. Vill man stanna under en längre period så finns det säkerligen bra löner, trygga avtal och bra arbetsuppgifter. Det motsatta är något att dra öronen åt sig gällande. Om folk hela tiden byter jobb och slutar i en högre grad så finns det saker som inte stämmer. Och: hur anställer man, hur går man igenom personalens historik och tidigare arbeten? Hör dig för!
  • Referenser Vilka- och hur många kunder har man och hur upplever de sin hemstädning? Ring runt och fråga. Finns det inga referenser så bör du välja ett annat städföretag.
  • Nyckelrutiner Hur löser man frågan om nycklar och larm? Finns det välutvecklade rutiner för detta? Du vill inte att dina nycklar ska hänga fritt för någon att ta och kopiera. Samma städare är också att föredra då du bygger upp ett förtroende och en tillit till denne.
23 Feb 2018