Städa kök

Att rengöra köksfläkt

 

Att rengöra en köksfläkt kan vara ganska så svårt. Många är det som hoppar över den delen av en köksrengöring då det är lätt att man tycker att det är för krångligt. Men om man följer vårt tips om hur man lättast rengör en köksfläkt så går arbetet som en dans. Så här kan du göra:

Rengöra köksfläkt i diskhon

Om du känner till hur man enklast plockar isär en köksfläkt, går det snabbt att rengöra de olika delarna. Beroende på hur din köksfläkt är tillverkad, kan man enkelt ta isär delarna på den. De vanligaste och enklaste köksfläktarna har ett filter som sitter mellan två plastdelar som bildar en ram kring själva filtret. Då tar man isär de båda plastdelarna som bildar ramen kring filtret. Sedan lägger man filtret och plastdelarna i vatten i diskhon. Sedan häller man i rengöringsmedel och låter delarna ligga i rengöringsmedlet tills de har blivit rena. Vill man använda något annat och starkare medel än diskmedel och rengöra särskilt filtret som kan vara fullt av fett, kan man förslagsvis rengöra filtret i en kastrull. Först häller man i vatten i kastrullen. Sedan häller man på med bikarbonat (bakpulver) och ättika. Låt koka upp. Lägg sedan filtret i kastrullen och låt koka. Sedan är det bara att låta filtret torka på ett diskställ. De andra delarna i köksfläkten kan man diska på sedvanligt sätt.

köksfläkt

Rengöra köksfläkt i diskmaskin

Vill man kan man även, rengöra delarna i en diskmaskin. Ta isär alla delarna i köksfläkten. Lägg sedan alla delarna i diskmaskinen. Lägg i diskmaskinspulver eller en tablett och låt diskmaskinen gå på några minuter. Sedan är det bara att lägga tillbaka delarna i köksfläkten och installera filtret.

När du vill rengöra mer än en köksfläkt och behöver få till en storstädning i Stockholm kan du läsa mer här

21 Aug 2019