Städa kök

Att tänka på vid hemstädning

Många väljer idag att skaffa sig lite mer tid genom att använda någon av de tjänster som faller in under Rut-avdraget. Genom att exempelvis låta en professionell firma sköta hemstädning, tvätt och disk så får man tid att göra det som man egentligen skulle vilja, men som skulle fått stryka på foten. Tid är – mer idag än förr – lite av en bristvara och här har Rut-avdraget verkligen kommit in som liet av en räddande ängel.

Skeptikerna må peka på att det hela handlar om att en osund klyfta skapas mellan klasser – men faktum är att rut-avdraget används av alla idag; det handlar inte om att de mer besuttna i samhället använder sig av professionell hemstädning: det handlar om att familjer från alla klasser gör det. Och: rut-avdraget har inneburit fler jobb, något som även det tycks ha glömts bort då de något högljudda rut-motståndarna kommer till tals. Vårt råd är att du bortser från dessa bakåtsträvare och ser dig själv och din familjs behov i första hand. Bor ni ett hus i Bromma och har problem med att få livet att gå ihop – ja, då kanske hemstädning kan vara räddningen för er.

Dock – i och med att det finns väldigt många städföretag i- och kring Stockholm så gäller det att hålla tungan rätt i munnen och verkligen fokusera på att välja rätt städföretag. Då vi säger rätt städföretag så menar vi att du som kund dels ska känna dig trygg, dels att du ska få valuta för dina pengar och dels att den summa du betalar inte ska bli oskäligt hög. För att hitta en pålitlig partner för din hemstädning i Bromma så tycker vi därför att du ska ha dessa tips i bakhuvudet:

  • Jämför priserna. Du bör kontakta fler än en städfirma och detta för att få ett hum om hur prisbilden ser ut. Här kan du ofta välja bort den billigaste och den dyraste och fokusera på de städfirmor som ligger lite i mitten rent prismässigt.
  • Begär en provstädning. En provstädning brukar ofta vara kostnadsfri och dels så ger den dig en chans att se vilken kvalitet du kan förvänta dig och dels så kan städföretaget se hur mycket tid de måste avsätta för varje städtillfälle.
  • Samma städare. Det handlar om att du ger nycklarna till ditt hus i Bromma och därför så bör det handla om att samma städare ska återkomma vid varje tillfälle. Ett städföretag som har ett rullande schema är inget du ska sikta på.
  • Kolla personalomsättningen. Det går att kolla upp bokslut och andra intressanta uppgifter på internet; det bör du göra. Och: försök att luska lite i hur personalomsättningen hos företaget ser ut. Byter folk jobb hela tiden – ja, då är detta en indikation på att något är fel i företagets personalpolicy. Hittar du däremot ett företag inom hemstädning som kan påvisa att de anställda trivs och stannar kvar – ja, då gör de också någonting rätt.
25 Sep 2017