Städa kök

En jämförelse av städföretag i Uppsala

städföretag

Är det någon skillnad på städföretagen i Uppsala utöver priset? Är det värt att jämföra dem mot varandra innan hemstädning beställs? Ja, visst finns det tydliga skillnader.

De flesta som ska beställa hemstädning väljer att utgå från priset hos de olika städföretagen och väljer sedan de som ger lägst pris. Men priset är knappast det enda som skiljer företagen åt. När fem städföretag i Uppsala ställs mot varandra, utifrån deras hemstädning, visar sig flera andra faktorer variera. Här är det som fick det bästa resultatet när undersökningen summerades: hemstädninguppsala.com/

Vill du anlita miljöcertifierad hemstädning?

Ett av företagen marknadsför sig med ”miljövänlig städning”. De använder därmed enbart miljövänliga produkter och har ett tydligt miljöfokus i arbetet. Detta genom att exempelvis välja bort engångsprodukter och välja städmaterial som är hållbara i längden.

Önskar du anpassad städning?

En del av företagen i Uppsala skriver på sina hemsidor exakt vad som ingår i deras hemstädning. Det är en lista över vad som ska städas – och vad som inte kommer att städas. För de flesta passar denna form av hemstädning då många efterfrågar liknande tjänster. Men för andra är det viktigt att kunna anpassa städningen helt efter egna behov. Kanske vill du välja bort vissa delar till förmån för andra.

Vill du ha kostnadsfritt besök och offert?

Så länge du bor inom Uppsala brukar det inte vara några problem att få gratis hembesök. Företaget kommer ut och går igenom vad du vill ha städat under kommande hemstädning och ger därefter en offert. Andra har valt att enbart erbjuda denna tjänst i samband med att en städning genomförs.

Vill du ha mer hjälp än bara städning?

Hemstädning är den vanligaste städtjänsten. Detta om man ser till den summa som varje år läggs på hushållsnära tjänster och städning. Att ha denna städhjälp innebär även att ytterligare hushållsnära tjänster kan beställas.

Även på denna punkt är det skillnad mellan städbolagen. En del har enbart hemstädning, storstädning och andra städtjänster. Andra kan även erbjuda barnvakt, trädgårdsskötsel, tvätt och strykning. När ändå personal är på plats i hemmet kan man passa på att få hjälp med andra hushållsnära tjänster.

Vad får det kosta?

Som nämndes i inledningen är det priset som de flesta titta på och det är helt avgörande för flera kunder. För att hitta bästa priset är bästa vägen att be om offert från flera städföretag. Detta oavsett om man önskar ett enstaka städtillfälle eller som löpande abonnemang. Prisskillnaderna var mycket stora mellan de jämförda företagen men samtidigt är det även olika mycket som ingår i tjänsterna. 

1 Feb 2019