Städa kök

Etablera företag i Örebro

Vill du starta ett företagstädning i Örebro finns det en mängd information och hjälp att få. Detta både via kommunens hemsida och exempelvis Nyföretagarcentrum. Här följer ett exempel på hur en nystartad städfirma lättare kan etablera sig i staden och marknadsföra sin hemstädning.

Rådgivning

Nyföretagarcentrum erbjuder gratis rådgivning till nya och redan etablerade företag i Örebro. På deras hemsida står det att rådgivning däremot bara genomförs en dag i veckan – så det gäller att boka in tid i god tid i förväg. Vid individuell rådgivning förväntas man ha en färdig affärsplan och jobba utifrån den.

Exempel: Är målet att erbjuda kunder i Örebro hemstädning ska detta även tydligt framgå på affärsplanen. Vilka är målgruppen? Vad för tjänst ska erbjudas? Hur ska detta erbjudas? Hur ska man nå ut till kunderna? En affärsplan kan laddas hem från Nyföretagarcentrum.se vilken sedan fylls i utifrån företagets mål.

Kurser

Via Nyföretagarcentrum i Örebro går det även att köpa specifika kurser. Dessa är generella och inte knutna till en viss bransch. Kommer du driva städföretaget själv och göra allt själv? Kommer du utföra hemstädning, bokföring och marknadsföring på egen hand? Då kan det vara en fördel att gå ”Bokföring för alla del 1” eller ”Bygg ditt varumärke”.

Gör din affärsplan

Via affarsplanen.com går det att skapa en egen affärsplan. En tjänst som är gratis att använda och som rekommenderas av Nyföretagarcentrum i Örebro. Det första som sker är att man skapar en användare vilket gör att affärsplanen finns sparad och kan revideras i efterhand.

Fördelen med att använda detta verktyg är att man så tydligt bygger en affärsplan utifrån de förutsättningar man har. Affärsplanen i detta fall bör alltså innefatta följande:

Marknad?  – Vilka ska din hemstädning vända sig mot? Vilken är den primära kundgruppen?

Vad? – Vad är det som ska säljas? I detta fall är det enkelt – hemstädning.

Varför? – Varför ska kunderna köpa hemstädning av dig istället för från ett annat städbolag?

Marknad och Marknadsföring? – Hur stor är marknaden idag och hur ska du nå dina kunder?

Pris och ekonomi? – Vilket pris tar konkurrenterna för sin hemstädning? Vad kommer du att ta? Ska det vara priset som du ska konkurrera med eller finns det andra fördelar?

Lokaler och utrustning?  - Vilken grundläggande utrustning behöver företaget primärt köpa in och vad behövs löpande? Ska det finnas ett kontor eller är det ett rörligt företag med basen hemma hos dig?

Allmänna informationsträffar

Ett par dagar per månad anordnas det Starta-Eget informationsträffar i Örebro. Vilka datum som är aktuella går att se under Örebro på Nyforetagarcentrum.se. Här framgår även vilka träffar som är på annat språk än svenska. Dessa är helt kostnadsfria och någon föranmälan behövs inte. Dessa är på Rudbecksgatan 26 i Örebro.

hemstädningörebro.se är ett framgångsrikt företag som etablerat sig i staden.

8 Jan 2019