Städa kök

Hjälp att anlita folk för fönsterputs i Sollentuna

Sollentuna är en relativt stor kommun. I alla fall till folkmängden, som uppgår till strax över 70 000. Detta, och närheten till Stockholm, gör att de boende i Sollentuna har ett stort utbud att välja mellan när det kommer firmor som sysslar med fönsterputs.

Har man inte beställs fönsterputs kan det dock vara svårt att veta vad som förväntas av en. Tar fönsterputsarna med eget medel? Ska jag rensa fönsterbrädan innan de kommer? Det kan helt enkelt finnas en del frågor som snurrar omkring i huvudet när du ska beställa fönsterputs. I den här artikeln kan du lära dig mer om hur din roll som kund är när du ska beställa fönsterputs i Sollentuna.

Vad gör fönsterputsarna?

Att fönsterputsarna tvättar fönster visste du nog redan. Utöver det finns det en hel del tilläggstjänster som många firmor erbjuder. Vad gäller fönsterputsarna i Sollentuna varierar utbudet av tilläggstjänster en hel del.

 

Vissa av firmorna tvättar till exempel gärna persiennerna vid samma tillfälle som de putsar dina fönster. Detta mot en extra kostnad givetvis. Andra är dock inte alls lika pigga på att göra detta. Till exempel skriver en firma i Sollentuna att de helst inte rengör persienner av rädsla för att de ska gå sönder – i alla fall om det var ett tag sedan de sattes upp och är lite slitna. Samma firma rengör dock gärna dina persienner om de nyligen har satts upp.

 

Något annat som de flesta fönsterputsare brukar kunna göra är att rengöra spröjs. Spröjs är de små ribbor som delar upp ett fönsterparti i flera olika rutor. Ifall fönstrets spröjs är avtagbart kan fönsterputsarna montera bort dessa för att enklare tvätta hela fönstret. Ibland sitter de dock fast i fönstret, och då får fönsterputsaren helt enkelt tvätta alla de olika ”rutorna” var för sig.

 

Annat som fönsterputsare brukar kunna göra är att rengöra fönsterbleck och fönsterbrädan.

Vad förväntas av dig som kund?

Något som i princip alla fönsterputsfirmor i Sollentuna förväntar sig av dig är att du rensar fönsterbrädan någorlunda. Du behöver givetvis inte rengöra den så mycket att den skiner, men blommor, ljusstakar och andra större föremål får gärna tas bort. Om detta inte görs är det dock ingen katastrof. En fönsterputsfirma i Sollentuna skriver till exempel att ”fönsterputsen inte står och faller på en kaktus på fönsterbrädan”.

 

Något annat som fönsterputsarna förväntar sig är att det finns tillgång till vatten. Det är till och med en förutsättning för att jobbet ska kunna utföras. Just tillgång till vatten brukar ju dock inte vara något problem hos de flesta. I övrigt krävs det givetvis att du som kund är hemma och kan släppa in fönsterputsarna, alternativ att de ges nycklar, portkod och annat som kan behövas för att komma in i ditt hem på egen hand.

5 Dec 2016