Städa kök

Hitta rätt lösning för kontorsstädningen i Stockholm

Alla företag behöver ha ett välstädat kontor, oavsett vilken bransch man verkar i. Det är förstås extra viktigt för säljföretag som ofta får kundbesök och behöver göra ett gott intryck, men även andra företag bör ha ordning och reda. Det skapar en bättre arbetsmiljö och är viktigt för trivseln på kontoret. Och medarbetare som trivs presterar bättre på jobbet.

Så långt är det väl egentligen självklarheter, men exakt hur man ska lägga upp kontorsstädningen är inte lika givet, åtminstone inte om man driver ett mindre företag i Stockholm, med till exempel sju-åtta anställda.

Stora företag tar in städhjälp varje dag – det är helt enkelt en nödvändighet för att kontorsmiljön ska vara dräglig. Men för ett mindre företag kan det även fungera med ett annat upplägg – kanske att köpa in städning en eller två gånger i veckan.

Hur mycket av kontorsstädningen kan/vill man göra själv?

Det är förstås fullt möjligt att sköta kontorstädningen helt på egen hand, med delat ansvar mellan de personer som jobbar på företaget, men det är sällan en hållbar lösning i längden. De är inte anställda för att städa och ofta blir det så att en eller några personer får ta på sig ett stort ansvar för att hålla ordning, medan andra slöar och slarvar. Detta blir snabbt en grogrund för missnöje och dålig stämning skapas på kontoret.

Det blir alltså en avvägning hur mycket ansvar för städningen man vill lägga på personalen. Att man ska hålla rent och snyggt vid sin arbetsstation är inget orimligt krav, men det är vanligen de gemensamma utrymmena på kontoret som ställer till det. Toaletter och kök är två vanliga problemområden där arga lappar sätts upp och som får folk att titta snett på varandra.

Tydliga regler och städscheman att förhålla sig till är ett måste och dessutom måste man se till att de efterlevs på ett trovärdig sett. Det ska inte gå att komma undan med slarv.

Det är enkelt att hyra in städhjälp i Stockholm

Oavsett vad man kommer fram till när det gäller nivå på kontorsstädningen är det enkelt att få tag i någon som kan göra jobbet i Stockholm. Det svåra här kan vara att få tag i en seriös aktör som erbjuder en kvalitativ städservice.

Det finns en uppsjö av städföretag i Stockholm som åtar sig kontorstädningsuppdrag, men kvaliteteten på dessa kan variera väldigt mycket. Dessvärre finns det en hel del firmor som försöker slå sig in på marknaden genom att press priserna, och sådant går oundvikligen ut över kvaliteten på arbetet. Här är dock ett företag som vi av egen erfarenhet vet gör ett bra jobb med städningen.

Litar ni inte på vår rekommendation finns det gott om information att hitta på nätet om olika städföretag – med såväl positivt som negativa referenser. En annan smart idé är att höra av sig till sina affärskontakter och fråga om de är nöjda med sina städare.

Det viktigaste är att man som kund bygger om en bra relation med firman som ska utföra städjobbet. Man ska känna förtroende för personalen och kunna räkna med att komma till ett skinande rent kontor varje dag!

Läs mer om storstädning här: stockholmkontorsstädning.se

7 Dec 2022