Städa kök

Många företag som erbjuder flyttstädning i Stockholm

När man ska flytta inom Stockholmsområdet kan det vara ett riktigt bra val att anlita en städfirma för flyttstädning i Stockholm, inte minst för att det finns så många företag att välja på. Konkurrensen är omfattande och det är lätt att få bra service till ett vettigt pris. En flytt är otroligt tidskrävande och stressande så att veta att man slipper ta hand om den omfattande städningen är otroligt lättande! Beroende på storlek på hemmet kan en flyttstädning utan vidare ta en hel dag i anspråk – en dag som man förmodligen skulle vilja ägna till att komma i ordning i det nya hemmet.

Det är också viktigt att nämna att man bör kontakta en städfirma i Stockholm som man kan lita på och som verkar seriös. Man sparar mycket tid på att allt blir rätt från början istället för att man ska behöva lämna klagomål och sedan få det åtgärdat. Man sparar faktiskt energi också.

Om det skulle bli extra stressigt på flyttdagen är ett tips att organisera upp tillsammans med städfirman. Om du tömmer ett rum i taget kan flyttfirman städa ett rum i taget. På det sättet slipper ni krocka med varandra och allt blir förhoppningsvis ändå gjort i tid.

Prisvärt med skattereduktion

För att det ska vara billigare och lättare för privatpersoner att anlita städhjälp är RUT-avdraget en ovärderlig tillgång. Det är en skattereduktion som ger dig som privatperson avdrag på upp till 50 000 kronor på arbetskostnader (alltså inte material, o.s.v.). Denna summa dras av direkt på fakturan och du behöver inte krångla med papper eller något annat. Det enda du kommer märka är att detta syns på din deklaration. Företaget får resten av pengarna från Skatteverket. Hur smidigt och bra som helst.

Vad som ingår i en flyttstädning i Stockholm

Det som är speciellt med en flyttstädning är att man verkligen fokuserar på djuprengöring. Till skillnad från en vanlig hemstädning är det här viktigt att allt ser ut som nytt (så mycket som möjligt). Det är viktigt att de som ska flytta in känner sig nöjda med städningen. Man tar hand om alla små hörn och vrår som man annars inte tänker på när man städar själv.

Alla golv dammsugs och våttorkas, lika så andra öppna ytor som bänkar och hyllor. De lite mer dolda ytorna städas minst lika noggrant, det handlar då om garderober, skåp (både in – och utvändigt förstås), golvlister, socklar och dörrhandtag. Fönster putsas ordentligt och väggar och tak dammas av så att man kan få ned det på golvet och därmed få bort det smidigt.

I kök och badrum har man lite fler saker att tänka på, det är dessa:

Köket: Man rengör ugnar, spisar, kylskåp, frysar (även bakom dessa, man drar ut och rengör) och takfläktar från djupet, något man kanske inte alltid tänker på att göra själv, åtminstone inte tillräckligt.

Badrummet/badrummen: Avtorkning av rör och rengöring av avlopp i den mån som går. Man vill ju inte att de tidigare ägarnas hår ska ligga längst upp i avloppet när man kliver in i duschen för första gången. Badkar, handfat och duschkabiner städas och man gör en avkalkning för att få bort gamla vattenfläckar.

Läs mer om flyttstädning hos Städhuset.

 

9 Sep 2017