Städa kök

När städade du köket senast?

När rengjorde du ugnen senast? Det kan bli intressanta dofter i köket om det är ett tag sedan du rengjorde den. Minst en gång i månaden bör den rengöras för att inte gamla matrester ska brännas fast i ugnen. Låter du ett professionellt städteam rengöra ugnen åt dig, har de speciella medel som löser upp matresterna så att du slipper gnugga dina händer halvt fördärvade på ugnen. Då rengör de plåtar och galler så att din spis ser som ny ut. Särskilt om du har en ny spis, som ser smutsig ut är det en bra idé att underhålla den för längre hållbarhet.

När gjorde du rent från kalk i köket senast?

När avkalkade du ditt kök senast? Ska du få en bra avklarning bör du använda ett medel som löser upp kalk som kommer från vatten. Då bör du inte torka av ditt kakel med vatten, utan hellre använda sprit som löser upp den. Det samt gäller fönstren i ditt kök. Använder du diskmedel till fönstren ser de till en början bra ut, men om några månader ser du ränder på fönstret. Då behöver du använda riktigt fönsterputs för att förhindra ränder på fönstret. Är det svårt att veta vilka medel du ska använda kan du alltid rådfråga en städfirma som vet vilka medel du ska använda på olika ytor. Det mesta du köper i affären innehåller till 90 procent vatten, vilket är bara slöseri med pengar.

Varför inte anlita en professionell städfirma?

Vill du få en riktig rengöring av hela ditt hus, kan du med fördel anlita ett företag som utför hemstädning. Bor du i Jönköping finns det lite olika leverantörer av städtjänster. Känner du ingen på rak arm kan du alltid googla dig fram till en bra städfirma. Fråga efter offert så att du har möjlighet att jämföra priser. Fråga om de har referenser. Många städfirmor städar även för företag, annars kan det vara svårt att få en privatperson som vill ge referenser, fortfarande kan vissa personer skämmas för att de anlitar professionella städfirmor för sin hemstädning – trots att det inte finns något att skämmas för. Alla som anlitar städfirmor för sin hemstädning vet att man inte alla gånger får tiden till städning, och vet att så är fallet för de flesta. Särskilt om man har barn är det svårt att få tiden att räcka till.

Då kommer de hem till dig regelbundet

När du anlitar en städfirma kan ni komma överens om vilka veckor eller månader som de ska komma hem till dig. Vet du att det inte blir så ostädat eller smutsigt i veckorna kan de komma och göra en storstädning någon gång i månaden, medan du håller undan smuts och oredan under vardagarna. Får du en regelbunden storstädning är det också lättare för dig att städa bara på ytan och dammsuga emellanåt.

16 Mar 2018