Städa kök

Så bör en flyttstädning vara

När det kommer till flyttstädning bör den vara perfekt. I princip. Kraven på en flyttstädning är väldigt höga. Flyttar man till exempel från en hyrd bostad, kommer hyresvärden och torkar fingret på ovansidan av dörren och listerna, synar toalettstol, ugn, spis och golvlister och underkänner flyttstädningen om det finns det minst dammkorn kvar som hyresvärden kan hitta. Flyttar man ur en bostadsrätt eller villa, kan man räkna med att flyttstädningen ska hålla samma standard som Mäklarsamfundet har bestämt att en flyttstädning ska hålla. I princip innebär en flyttstädning att den ska vara hel fläckfri. Det ska inte finnas någon smuts överhuvudtaget någonstans alls.

Anlita flyttstädningsfirma

Om man i stället för att oroa sig över flyttstädningen, bokar in en städfirma som utför själva flyttstädningen kan man boka in en sådan, för några tusenlappar. Hur mycket det kommer att kosta, beror på hur stor bostaden är. Kom ihåg att det finns möjlighet att dra av på inkomstskatten för flyttstädningen. Den är på 75.000 kronor per år och som högst 30 procent av arbetskostnaden per person och per år. Det sänker priset ganska så effektivt. Bor du i Göteborg och behöver flyttstädningen i Göteborg, kan du börja med att googla "flyttstädning Göteborg" för att få några kontaktuppgifter till städfirmor som gör flyttstädningar i den staden. Annars skriver du in den ort där du behöver flyttstädningen i Googles sökfält. Sedan är det bara att ta kontakt och fråga om offert och referenser.

Viktigt med F-skattsedel

Det viktigaste som du bör kontrollera innan du bestämmer dig för en städfirma är att det är ett företag som har F-skattsedel. Utan en sådan, blir Rut-avdraget ogiltigt. Ett annat krav är att de arbetar noggrant. Här bör man absolut se upp med att boka in en städfirma som har mycket låga priser. De flesta städfirmor som har otroligt låga priser, städar knappt alls och det är inte alls säkert att en sådan flyttstädning ens blir godkänd. De flesta städfirmor som tar mycket låga priser tänker att man "får vad man betalar för" och städar knappt alls, vilket gör hela jobbet ogjort. Varför ska man då anlita en billig städfirma som knappt utför den tjänst som man ändå bokar in dem för? Då är det mycket bättre att anlita en städfirma som gör jobbet mycket noggrant och tar betalt för det. Här kan du läsa om en städfirma i Göteborg som utför flyttstädningar som definitivt blir godkända med konstens alla regler: flyttstädningigöteborg.com.

23 Jun 2019