Städa kök

Så hittar du rätt städfirma i Stockholm

Att fler och fler familjer tack vare rut-avdraget kunnat köpa sig mer kvalitetstid för varandra är oerhört glädjande. Med detta menar vi att man betalat en städfirma och fått en städning utförd i sitt hem medan man själv befinner sig på jobbet, i färd med att köra sina barn till någon träning eller där man kanske är på gymmet – men att priset för detta är lågt. Rut-avdraget innebär att man får denna städning utförd och där man drar av halva arbetskostnaden på deklarationen och därefter får summan tillbaka på skatten. Till mångt och mycket har man sett att behovet av exempelvis städning varit som störst i våra större städer och detta baserar vi på att det är sär som detta rut-avdraget använts som allra mest.

Drygt att pendla hem till Nacka

Det är, helt enkelt, vanligare att en familj i Stockholm väljer att använda sitt RUT-avdrag än vad fallet är för en familj av motsvarande storlek i exempelvis Mora. Det handlar här inte om att familjen i Stockholm är latare utan om att allting där tar lite längre tid att genomföra. Ett dygn har 24 timmar även i Stockholm och sitter man två av dessa i exempelvis en bilkö – ja, då får man heller inte igen dem och där kommer professionell städning in som en räddande ängel i många fall.

Med detta sagt så tänkte vi tipsa lite kring hur man ska resonera om man som familj behöver denna hjälp med städning och bor i exempelvis Nacka utanför Stockholm. Kort sagt – det finns många städfirmor som håller en väldigt varierande kvalitet och därför bör man utgå från åtminstone något av dessa tips om man bor i Nacka och vill ha professionell städning utförd i sitt hem.

  • Tänk inte bara på priset.

I och med att man kan använda rut-avdraget så kan man bortse från priset lite. Man ska naturligtvis inte betala för mycket för sin städning – men en städfirma som erbjuder att städa huset i Nacka till ett alltför lågt pris ska man försöka undvika. Ett alltför lågt pris kan vara en klar indikation på vilken kvalitet man får på jobbet.

  • Ta referenser.

Se till att ringa några befintliga kunder och hör dig för kring hur de upplever sin städning och om de kan rekommendera städföretaget i fråga.

  • En och samma person.

Att samma person kan utföra din städning i Nacka gynnar både dig och personen i fråga. Du känner trygghet och städaren kan – tack vare att han vet hur allt fungerar – genomföra ett effektivare jobb. Det här bör du se till att städföretaget kan ordna. Läs här för mer information.

30 Jan 2018