Städa kök

Svårigheter med en fönsterputs i Stockholm

Det finns olika projekt som sker i hemmet och i vår vardag som i allra högsta grad påverkas av hur vi bor. Det vill säga; skillnaden mellan att bo i en lägenhet eller i ett hus kan göra att vissa saker både är svårare och – framförallt – farligare att göra.

Ser man till exempel på hur en vanligt förekommande och nödvändigt detalj som en fönsterputs påverkas av en byggnads höjd så förstår man också varför en sådan är svårare att genomföra för en person boende högst upp i en fastighet i centrala Stockholm än vad fallet är för en person boende i en enplansvilla i Nacka. Dessutom – och detta komplicerar ytterligare vid en fönsterputs; i de centrala delarna av Stockholm så måste en sådan ske mer frekvent än vad fallet är i Nacka. Detta på grund av avgaserna som finns i Stockholm och som i allra högsta grad sätter sig på fönstren.

Hur löser man då detta? Jo, man anlitar professionell hjälp vid sin fönsterputs och det är också något som verkligen rekommenderas. Detta av de två skäl som vi nämnde ovan. Dels så slipper man riskerna som finns vid en fönsterputs i Stockholm – man slipper riskera att fall och man slipper oroa sig för att tappa något på en förbipasserande människa. Dels så får man också ett perfekt jobb och man får det utan att det kostar för mycket pengar. En fönsterputs utförd av en professionell städfirma är nämligen något som är väldigt prisvärt i Stockholm. Vi förklarar detta genom två stycken punkter som ser ut enligt följande:

  • Städföretag i Stockholm konkurrerar väldigt mycket med varandra och detta på grund av att dels tjänsterna de erbjuder är väldigt eftertraktade och att det dels finns väldigt många verksamma i staden. Kort sagt – erbjuder en städfirma sin fönsterputs till ett lägre pris; ja, då måste fler följa samma exempel för att kunna behålla sina kunder. Som kund så kan man således få en fönsterputs till ett bra pris genom att jämföra och genom att förhandla med de städföretag som erbjuder tjänsten i Stockholm.
  • Rut-avdrag. Det här gäller naturligtvis inte enbart i Stockholm utan är något som går att använda vid en fönsterputs över hela Sverige. Men i kombination med konkurrensen vi nämnde ovan så spelar denna generösa skattesubvention en stor roll i varför en fönsterputs är en både billig och välanvänd tjänst hos personer i Stockholm. Något som dessutom sker mer frekvent – avgaserna, som sagt – och där man istället för de två gånger/år som man ser i mindre städer förvandlas till tre- eller fyra gånger per år i Stockholm.
23 Jun 2017