Städa kök

Utnyttja Rut-avdraget – anlita en städfirma

I Sverige finns ett visst motstånd mot rut-avdraget: många människor ser det som att man utnyttjar andra. Det vill säga; man känner sig inte bekväm med att se någon annan städa och göra det som man anser att man själv borde göra. Detta ger många ett dåligt samvete.

Det anser vi dock att man definitivt inte ska ha – gällande rut-avdraget så ska man istället se fördelarna. Detta både från sitt eget perspektiv och sett ur den som städars synvinkel. Menas här: jobb växer definitivt inte på träd och kan man bidra till att människor får ett arbete så är detta naturligtvis enbart av goda. Då jobbet i fråga dessutom ger förhållandevis bra betalt samt en pensionsgrundande inkomst så finns det inget att tveka på.

Det man även ska se till är sig själv och vad man tjänar på då man anlitar en städfirma. Vi bortser här från rut-avdraget och de ekonomiska fördelarna som kommer med detta – det vill säga att man kan dra av halva arbetskostnaden på sin deklaration och där man sedan får beloppet tillbaka på sin skatt – utan tittar snarare på vad man får för pengarna.

En städfirma ger dig mer tid

Det finns en tendens i dagens samhälle där vi jobbar allt mer, där vi stressar upp oss i en högre skala och där vi helt enkelt tar på oss för mycket; något som blir extra tydligt i större städer. Att en stressad familj kan få hjälp av en professionell städfirma  är helt enkelt något som köper dem med tid. Tid av kvalitet och tid för varandra; det spelar ingen roll till vad- eller hur ofta man anlitar denna städfirma heller.

Det primära ligger i att man kan skaffa sig lite mer lugn och ro och att man kan bocka av en sak från den ständigt fyllda agenda som många idag dras med. Kan man använda sitt rut-avdrag – alla är inte berättigade; och det kollar man på Skatteverkets hemsida – för att anlita en städfirma så tycker vi också att man ska göra det. Tid är en bristvara och en städfirma är ett bara sätt att skaffa sig mer sådan.

Här kan du läsa mer om vad en städfirma kan erbjuda. Just denna finns i Västerås, men tjänsterna ser ungefär likadana ut över hela landet.

9 Apr 2017