Städa kök

Västeråsbor kan behöva mer fritid!

Västeråsbor har samma press på sig att klara av livspusslet som resten av Sveriges befolkning. Alla går vi på något sätt in i samma slags "vuxenfabrik". Vi går in som unga och (oförstörda) ungdomar, och kommer ut som vuxna som alla påminner om varandra. Det förväntas av oss att vi ska arbeta heltdi, både kvinnor och män. Det förväntas av oss att vi ska skaffa hem och familj med två eller tre barn. Sedan ska vi skaffa bil och vovve. Vi ska köpa hus och betala av våra banklån, vi ska åka på en solresa minst en gång om året. Sedan ska vi ägan vår fritid till barnens aktiviteter. Tills vi blir gamla och sätts på ett äldreboende.

Ibland kan livspusslet bli omöjligt få ihop

I detta livspussel, är det meningen att vi ska få tid till ett hängivet arbetsliv, där vi ska producera och vara kreativa. Vi ska städa, laga mat, handla mat, inreda och renovera i våra hem. Det är kanske inte så konstigt att många blir sjukskrivna av de förväntningar som ställs på oss. Flest är det kvinnor som blir sjukskrivna eftersom det förväntas mer av en kvinna, att förutom ett heltidsarbete även ta huvudansvaret för hemmet och barnen. Blir det något på arbetet som inte fungerar är det lätt för de kvinnorna att hela livspusslet inte går ihop. Är det då en person som har svårt att säga nej och inte kan sätta gränser för den arbetsbörda som hon tar på sig, är det lätt hänt att hon blir uttröttad och utbränd.

Detta kan du göra för att motverka utbrändhet

Då kan det vara bra att göra vissa saker som kan förebygga en utbrändhet. Man bör bromsa i god tid innan det är för sent. Blir man utbränd är vägen tillbaka mycket svårare än om man kan bromsa i tid. En sak som kan underlätta i livspusslet är att anlita en städfirma. Får föräldrar som har små, eller stora barn hjälp med hemstädningen, kan mycket motverka en ubrändhet för de två vuxna föräldrarna.

Så går det till att anlita hemstädning

Börja att googla hemstädning Västerås, så får. du flera förslag på städfirmor som erbjuder hemstädning i Västerås. När du har fått förslagen av Google, kan du ta kontakt och fråga om offert. Då kan du jämföra priser. Sedan kan du fråga om referenser. Välj då den som har bäst referenser. Det är viktigt att välja vilka du släpper hem till dig. Läs mer om en städfirma som erbjuder hemstädning i Västerås: http://www.hemstädning-västerås.se. Lycka till!

9 Jul 2018