Städa kök

Viktigt att tänka på gällande hemstädning

Att fler och fler väljer att anlita professionella företag för hjälp med hushållsnära tjänster är något som kan förklaras av att det idag är väldigt billigt. Tack vare att man – förutsatt att man är berättigad förstås – kan använda sig av sitt rut-avdrag för exempelvis hjälp med sin hemstädning och därmed kapa upp till halva arbetskostnaden är något som visat sig tilltala väldigt många. Något som främst märkts i Stockholm där rut-avdraget använts som allra mest.

Det är också i Stockholm som man tyvärr också kunnat se de största problemen med rut-avdraget och detta i form av att nystartade företag inom städbranschen helt enkelt inte håller måttet. Här kan man tycka att detta inte är hela världen och om det visar sig att en hemstädning i ett hus i Sollentuna är dåligt utförd – ja, då är det väl bara att anlita en annan firma?

Det är en åsikt som man man dock ska ställa mot att följderna av dessa jobb ofta blir väldigt mycket värre än att man upptäcker lite damm i hörnen eller smuts bakom soffan. Det som visat sig är nämligen väldigt mycket mer allvarligt och graverande än så och handlar om stölder och saker som försvinner i samband med en hemstädning. Naturligtvis så utgörs lejonparten av städföretagen i Stockholm fortfarande av hederliga yrkesmän- och kvinnor, men att rapporter om stölder kommit visar att man som privatperson inte kan vara nog försiktig då man anlitar en städfirma.

Av den anledningen tänkte vi rada upp några tips som kan vara avgörande och som kan säkerställa att den städfirma du anlitar för en hemstädning av ditt hus i Sollentuna eller i din lägenhet innanför tullarna verkligen är att lita på. Kort sagt, överväger du att anlita ett företag för din hemstädning i Stockholm – tänk då på detta:

  • Jämför priser. Att du kan få tag på en billig hemstädning i Stockholm råder det inga tvivel om – även om man bortser från rut-avdraget. Det finns en stor konkurrens mellan städföretagen i Stockholm och här är rådet att du kontaktar så många som möjligt innan du bestämmer dig. Det vill säga – skaffa dig en prisbild och därefter så agerar du enligt följande: Välj bort de dyraste och välj bort de billigaste. En för billig städfirma är en klar indikation på att något är fel och som sagt; priserna är rimliga oavsett.
  • Dina villkor gäller. Se till att din hemstädning sker på dina villkor. Vill du ha städning utförd i ditt hus i Sollentuna då du är hemma så ska detta också vara möjligt. De flesta städföretag i Stockholm är flexibla och måna om att uppfylla kundernas önskemål.
  • Samma person. Se till att företaget du anlitar skickar samma person/personer vid din hemstädning. Det här ger dig en trygghet och ger dessutom snabbare och mer effektiva jobb.
  • I valet mellan två olika städföretag så ska du låta referenser fälla avgörande. Det vill säga; be om nummer till tidigare eller befintliga kunder och se till att ringa dessa. Har företaget inga nummer att ge dig? Välj den andra!
16 Mar 2017