Städa kök

Vilket företag anlitar du för städning i Västerås?

Frågan i rubriken är relevant sett till att efterfrågan kring städning kommit att ökas ganka rejält sedan 2006. Detta var nämligen året då rut-avdraget såg dagens ljus och där man plötsligt som privatperson kunde få professionella tjänster utföra till ett billigare pris. Till en början så var rut-avdragets tak på 50.000 kronor per år och per person; numera så gäller summan 25.000 kronor. Men under det taket kan du fortfarande dra av halva arbetskostnaden för exempelvis städning. Vår poäng: se upp med vilket företag du anlitar. Antalet städföretag har fördubblats – och mer därtill – sedan rut-avdraget såg dagens ljus och det talande i sammanhanget är att många av dessa nystartade företag inte alls håller den kvalitet man som kund kan förvänta sig.

Ett problem i och med att städning äger rum i det egna hemmet och att man således riskerar att se saker och föremål försvinna och där inget ansvar för detta tas. Hur ska man då som kund motverka detta; finns det några alternativ? Ja, det finns det definitivt. Vi kan säga att du står inför att anlita ett företag för städning i ditt hem i Västerås och att du kan följa dessa tips för att säkerställa en pålitilig firma för detta:

  • Hur länge har företaget funnits? Ju längre desto bättre är det. Om företaget är nytt så ska man ha vissa dubier kring att anlita detta, 2006 är således – i och med rut-avdraget – ett bra år att förhålla sig till och ha som måttstock för städning.
  • Hur mycket kostar det? Ju billigare ett företag är desto bättre är det också. Eller? Nej, vi skulle säga att det exakt motsatta gäller. En städfirma i Västerås som rent prismässigt lägger sig under konkurrenterna gör förmodligen detta – om priset är extremt mycket lägre – av en anledning. Man vill, helt enkelt, locka kunderna och där sätts ofta kvaliteten i andra hand . Det viktiga är att tjäna pengar – din städning i Västerås blir i sammanhanget rent sekundär.
  • Hur många kunder har man? Man bör alltid ha lite koll på hur pass stor kundkrets ett företag har. Och huruvida kunderna är beredda att rekommendera företaget i fråga. Förenklat: skulle du rekommendera ett företag för städning i Västerås om du råkat ut för ett fuskjobb av samma firma tidigare? Inte troligt; referenser är viktiga.
  • Vilka villkor finns i tjänsten? Städning ska, enligt oss, utföras av en och samma städare. Håller ett företag på att laborerar med detta så kommer du som kund förr eller senare att gå på en nit. Det här ligger även i företagets intresse; kan samma städare återkomma för städning i ditt hem i Västerås så kommer jobbet – baserat på vana och erfarenhet – att bli effektivare.
  • Hur ser de anställdas villkor ut? Att städbranschen i stort har ett dåligt rykte kommer nte av en slump. Många företag ser sina anställda mer som förbrukningsvaror än som människor. En låg personalomsättning är att eftersträva hos ett företag. Stannar de anställda kvar hos samma företag inom städning i exempelvis Västerås så är detta ett tecken på att företaget i fråga gör någonting rätt.
16 Dec 2016