Flyttstädning - är det en generationsfråga?
Flyttstädning. Många backar tillbaka så fort de hör ordet och alla som någonsin också har genomfört en flytt vet varför detta sker. Vid en flytt – om man inte tillsammans med de nya ägarna kommit överens om annat – så ska alltid en flyttstädning genomföras och detta moment är generellt sett det som kräver absolut mest kraft. Det man kan tro – inför en flytt – är att allt bärande av möbler, bohag och packning är det som kommer att vara jobbigast. Något som alltså inte stämmer för om man ser till en flyttstädning så handlar det om att denna sker då man flyttat ut – man är således trött efter att ha burit, man vill komma in i sin nya bostad och man har redan börjat slappna av då man anser att allt grovjobb är klart.
Här blir man dock snabbt varse om att flyttstädning är det moment som kommer att kräva mest kraft – både psykisk och fysisk sådan. Du har nämligen ofta en begränsad tid på dig, du måste vara noggrann och arbetet i sig omfattar i stort sett allting. Det är alltså inte konstigt att väldigt många struntar i eller genomför en halvdan flyttstädning. Här ska man dock inte förknippa att det inte är konstigt med att det är försvarbart – det är det nämligen inte; en flyttstädning måste alltid genomföras.
Ser man till vilka som fuskar med flyttstädningar så handlar det om folk från alla samhällsklasser och i alla åldrar; men där en klar övervikt ligger på den yngre generationen. Om vi som exempel på detta beger oss till en stad i Sverige där väldigt många unga människor bor under några år och därefter flyttar från staden så handlar det om Uppsala. Uppsala har nämligen ett väldigt stort studentliv och det är här man kan se att fusket med flyttstädning är som störst.
Uppsala sticker ut
Visst; man ska även väga in aspekter i detta – hyr man en bostad under en kortare period så har man heller inte samma känslor för denna och man har heller ingen aning om vem som ska flytta in efteråt. Två stycken detaljer som gör att många struntar i sin flyttstädning exempelvis i Uppsala.
Vänder man på det och säger att man äger sin bostad och säljer den till några som man haft fysisk kontakt med; man har skrivit ett kontrakt och skakat hand – ja, då anstränger man sig mer för att hålla sin del av flyttavtalet där alltså flyttstädning ingår. Det här kan fungera som en slags förklaring till det oroväckande fenomenet om att man inte gör sin plikt, men vi lutar ändå åt att detta bara är en del av en större sanning.
En flyttstädning är jobbig, den ligger i fel ände av flytten (slutet), den kräver koncentration och den tar lång tid att genomföra – att man känner- eller inte känner de nya ägarna till bostaden är enbart en del i denna ekvation. Det handlar alltså till mångt och mycket om ren lathet och bristande respekt då unga människor – och även äldre – struntar i detta viktiga moment.
Givetvis kan den som inte orkar med flyttstädningen köpa in tjänsten till ett relativt billigt pris.
Andra inlägg
- Mögelsanering i Stockholm – Lösningen för ditt hem
- Hitta professionella kontorsstädtjänster i Stockholm
- Hjälp med fönsterputs är en ynnest
- Överlåt flyttstädningen till proffsen och slipp stressen
- Sköt din flyttstädning i Solna
- Hitta rätt lösning för kontorsstädningen i Stockholm
- Garagestädning när den är som bäst i Stockholm
- Flera skäl att välja hemstädning
- Spara tid med hemstäd i Stockholm
- Rent hus med flyttstädning